35,10,0,50,1
25,600,60,1,3000,5000,15,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,0,1,1,5000
1,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,1

Duális Képzés

  • Megjelent: 2021. június 23. szerda, 06:25
  • Írta: Administrator
  • Találatok: 1671

Új szakképzési törvény 2019. évi LXXX. értelmében a szakmai képzésben lévő tanulókra 10. évfolyamtól érvényes, technikumi képzésben részt vevő tanulók esetében 11. évfolyamtól:

  1. § [Részvétel a szakirányú oktatásban]

(1) A tanuló, illetve a képzésben részt vevő személy a szakirányú oktatásban

  1. a) a szakképző intézményben vagy
  2. b) szakképzési munkaszerződéssel a duális képzőhelyen

vehet részt. A szakképző intézményben a szakirányú oktatás akkor teljesíthető, ha a tanuló, illetve a képzésben részt vevő személy duális képzőhelyen való részvétele a szakirányú oktatásban a gazdasági kamara közreműködése mellett sem biztosítható.

Ez azt jelenti, hogy a sikeres ágazati alapvizsgával rendelkező, a szakmai képzésen részt vevő tanulóink 10. évfolyamtól duális képzésen vehetnek részt mezőgazdasági vállalkozóknál.

Duális képzéssel kapcsolatos tájékoztató anyag megtekintése: ITT

 

DIÁKOK FOGADÁSA

A 10. évfolyamos tanulók munkaszerződés megkötésével vehetnek részt egész éves szakmai képzésen, amely a tanuló és a képzőhely között jön létre, és a képzőhely szerinti területileg illetékes kamara ellenjegyzésével válik érvényessé.

Az egész éves szakmai gyakorlatra a fogadó képzőhellyel befogadó nyilatkozatot kell kitöltetni, amelyek innen letölthetők:

 

 10. évfolyam:

Befogadó nyilatkozat éves szakmai gyakorlathoz Mezőgazdasági gépész

Befogadó nyilatkozat éves szakmai gyakorlathoz Gazda

A befogadó nyilatkozatokat legkésőbb 2021. augusztus 22-ig kérem az iskolába postai úton, vagy elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldeni.

 


DUÁLIS KÉPZŐHELLYEL SZEMBEN TÁMASZTOTT KÖVETELMÉNYEK

 

A tanulónak  10. évfolyamtól a szakmai oktatás egészére, vagy csak a gyakorlati foglalkozásokra vállalható a duális képzés. A szakmai vizsgákra való felkészítésért közösen felel a képzőhely és az iskola.

Minden tanulót, szülőt arra kérünk, hogy a diákok számára olyan gyakorlati foglalkozási helyet keressen, mely biztosítja a gyakorlatok szakszerű elvégzését. A duális képzőhely szerepeljen a Nemzeti Agrárkamara nyilvántartásában, vagy vállalja a nyilvántartásba vételt, illetve őstermelőhöz tanuló nem mehet duális képzésre.

Ha a tanuló a duális képzőhelyen lévő gyakorlati óraszámának 20%-át maghaladóan hiányzik, nem teljesíti gyakorlatát, úgy a tanévet meg kell ismételnie. 5% alatti igazolatlan mulasztást augusztus 31-ig pótolni kell, a pótlásra pénzbeli juttatás nem számolható el.

A gyakorlati képzést folytató gazdálkodó szervezet pénzbeli juttatást köteles fizetni a tanuló részére, ha munkaszerződéssel foglalkoztatja, tehát a nappali rendszerű oktatásban részt vevők esetén az egész éves szakmai gyakorlat idejére, melynek összege az aktuális évi minimálbér legalább 60%-a, illetve legfeljebb 100%-a. Az összegről a diák és a képzőhely állapodik meg.


MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZTECHNUKIS KIFUTÓ DUÁLIS KÉPZÉS

Az egész éves szakmai gyakorlatra a fogadó képzőhellyel befogadó nyilatkozatot kell kitöltetni, amely innen letölthető:

 

13. évfolyam, 1 éves ráépülő, kifutó technikusi képzés:

Befogadó nyilatkozat éves szakmai gyakorlathoz Mezőgazdasági gépésztechnikus 

 

A befogadó nyilatkozatokat legkésőbb 2021. augusztus 22-ig kér


em az iskolába postai úton, vagy elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldeni.

                 
                                                          

 Adatvédelmi tájékoztató GINOP